Na początek świeczka z masła, w którym – po roztopieniu – zanurzało się buraczany chlebek…A potem…. szachownica z galaretek zalewana transparentną „pomidorową”, pianka z mohito, tatar w rożkach z ciasta filo, ciasteczkowe śnieżynki…. A w międzyczasie dużo wspaniałego jedzenia!
Widok ze smakiem
Nasze motto „widok ze smakiem” zyskało nowe znaczenie. Już nie tylko przepiękne widoki jeziora za oknem restauracji ale szalone, zaskakujące widoki na talerzach. Hitem były słodkości ukryte w prawdziwym leśnym runie, z którego unosiła się poranna (a może wieczorna?) mgła….
Ale przede wszystkim uczta smaków. Ciekawe smaki ukryte w każdym najmniejszym kęsku, łączone w niespodziewany sposób, dobrane tak, by cały posiłek był opowieścią, a momentami przygodą. Zabawa w odkrywanie smaków, zgadywanie składników, czasem niemożliwe bez wskazówek kelnerów.
Kulinarna przygoda
Ale dlaczego w ogóle kolacja degustacyjna? To swego rodzaju święto dla restauracji, wizja szefa kuchni stworzona wyłącznie na tą okazję, popis jego umiejętności kulinarnych i fantazji. Pozwala oderwać się od codziennej gastronomicznej rutyny, wyzwolić kreatywność całego zespołu restauracyjnej kuchni.
Dla Gości – wyjątkowe przeżycie kulinarne, doznanie, kulinarna przygoda. Dania, przygotowane są przy użyciu wymyślnych technik kulinarnych, więc nie będzie ich można spróbować na co dzień. Kolacja degustacyjna to swego rodzaju kulinarny teatr – zdarza się tu i teraz i nigdy więcej w taki sam sposób się nie zdarzy. Może więc być nietuzinkowym sposobem na spędzenie czasu, celebracją ważnych chwil, wyjątkowym prezentem dla bliskiej osoby.
Zapraszamy na kolejną!
Menu pierwsza kolacja degustacyjna – 25 listopada 2021 roku, godz. 19.00
Amuse bouche
Przystawka: śledź / ryż / pomarańcza
Zupa: consome z pomidorów / wędzone warzywa / pierożek
Danie I: dorsz / soczewica / marchew / edamame / kawior
Intermezzo: mohito
Danie II: kaczka / burak / dynia / boczniak mikołajkowy / kapusta modra
Deser: beza / jeżyna / cynamon / malina
Petit fours