Postanowiliśmy na chwilę zabrać Was do tego niezwykle apetycznego świata. 26 października w Rusałce odbyły się warsztaty kuchni tajskiej. Uczestnicy mogli pod okiem naszego szefa kuchni nauczyć się przyrządzać 3 słynne tajskie dania. Czy jest lepszy sposób na spędzenie jesiennego, październikowego popołudnia niż wspólne gotowanie w iście rajskiej, słonecznej atmosferze?
Jak dla nas warsztaty kulinarne to strzał w 10! To była niezwykła kulinarna podróż. Uczestnicy poznali przepisy na autentyczne, tajskie dania, które z powodzeniem można w przyszłości odtwarzać w zaciszu domowej kuchni, zaskakując swoich gości. Zabawa była przy tym przednia i chętnie powtórzymy to spotkanie ponownie!
Dania przygotowywane podczas warsztatów tajskich w Rusałce
Jakie tajskie dania przyrządzaliśmy podczas warsztatów? Oczywiście prawdziwe klasyki kuchni tajskiej, czyli: aromatyczną zupę tom yum, pad thai z krewetkami oraz topowy tajski deser, czyli mango sticky rice. Każdy, kto choć trochę zna tajniki kuchni tajskiej, wie, że te dania to prawdziwa uczta dla wszystkich zmysłów. Łączą w sobie niezwykłą słodycz, pikanterię, kwaskowatość i bogactwo świeżych ziół i azjatyckich przypraw.
Warsztaty zebrały ogrom pozytywnych opinii, zatem jeśli nie udało Ci się być razem z nami — nie przejmuj się. Chętnie powtórzymy to spotkanie. Daj nam znać, że to coś dla Ciebie, a w odpowiedzi zwrotnej otrzymasz informacje, kiedy przewidujemy kolejne tajskie warsztaty.
Informacje praktyczne na temat warsztatów kuchni tajskiej w Rusałce:
- czas trwania około 1,5 h
- podczas warsztatów przygotowywane są 3 słynne dania kuchni tajskiej
- w cenie są składniki, instruktaż oraz poczęstunek winem