fbpx ...
Imprezy dla firm

WARSZTATY KULINARNE

N połączenie wiedzy kucharskiej z radością wspólnego gotowania
N dla rozpoczynających swoją przygodę z kuchnią, dla tych, którzy chcą doskonalić swoje umiejętności i dla poszukujących kulinarnych wyzwań 🙂
N uczestnicy przygotowują samodzielnie 2 dania
N czas trwania ok. 2 h, praca samodzielna lub grupowa
N poczęstunek winem w cenie
N możliwość ustalenia indywidualnych terminów warsztatów dla dla zorganizowanych grup uczestników
N warsztaty kulinarne w ramach integracyjnych eventów firmowych

Zadzwoń pod numer 515 930 533
lub napisz do nas

 Warsztaty tworzenia rogali marcińskich

Rozpoczynamy niezwykłe warsztaty kulinarne, które odbędą się tylko jeden raz – w czwartek, 9 listopada, od godziny 18:00. To wyjątkowa okazja, aby nauczyć się tajników wypiekania Rogali Świętomarcińskich, które są symbolem miasta Poznań.

W trakcie warsztatów będziecie mieli okazję własnoręcznie wypiec aż 3 rogale na osobę, które będzie można od razu skosztować albo zabrać do domu – świeżo pieczone Rogale Świętomarcińskie to prawdziwa uczta dla podniebienia! Dodatkowo otrzymacie własnoręcznie przygotowane ciasto i masę, dzięki którym będziecie mogli wypiec kolejne pyszne rogale w domu.

I to jeszcze nie koniec – dostaniecie od nas szczegółowy przepis na wypiekanie tych aromatycznych przysmaków od podstaw. Na zakończenie kursu otrzymacie również specjalny certyfikat [usunąć ukończenia], który będziecie mogli dumnie wywiesić w domowej ramce.

W programie warsztatów:

N Przygotowanie ciasta półfrancuskiego na maśle 🙂 (a to nie jest taka banalna sprawa) 
N Przygotowanie masy z białego maku z bakaliami 
N Przygotowanie, pieczenie i dekorowanie jedynych w swoim rodzaju Rogali Świętomarcińskich 

 Warsztaty kuchni tajskiej

Bogactwo smaków, pikantne przyprawy, słodkie nuty i jedyne w swoim rodzaju receptury – w kuchni tajskiej jest wszystko, czego poszukują smakosze orientu. Kuchnia Tajów zachwyca oryginalnością i lekkością. Jest urozmaicona i kolorowa, a każde danie przygotowuje się tak, by balansować pomiędzy pięcioma podstawowymi smakami, na których bazuje.  Są to: ostry, słodki, kwaśny, słony i gorzki. Kuchnia tajska to także jedna z najbardziej pikantnych kuchni świata. W daniach bardzo często występuje mleko kokosowe, liście limonki, ryż, makaron, świeży imbir i trawa cytrynowa. Duże zastosowanie mają także owoce morza, a w szczególności skorupiaki. Dania często tworzone są z kurczaka, tofu i doprawiane tajską bazylią, a większość potraw smaży się na oleju kokosowym.

W programie warsztatów:

N Zupa Tom Yum z krewetkami albo pikantna zupa orzechowa z wędzonym tofu 
N Danie Pad Thai z kurczakiem albo kurczak z orzechami nerkowca 
N Deser to Sticki Rice Mango albo banany smażone w trzech ciastach 

 

Kolejnym etapem będzie nauka formowania sushi. Poznasz różne rodzaje sushi, takie jak maki, nigiri czy uromaki, oraz jak je odpowiednio przygotować. Dowiesz się także, jakie składniki najlepiej dobrać do danego rodzaju sushi, aby uzyskać najlepszy smak.

Na zakończenie warsztatów będziesz mieć okazję przygotować własne sushi pod okiem naszych kucharzy i spróbować swoich prac. Będzie to doskonała okazja, żeby pokazać swoje umiejętności i pochwalić się swoim dziełem znajomym.

Warsztaty sushi

Jeśli jesteś miłośnikiem sushi, to warsztaty sushi są dla Ciebie idealne! To nie tylko okazja do poznania tajników przygotowywania tej tradycyjnej japońskiej potrawy, ale również do spróbowania różnych smaków i poznania nowych ludzi z pasją do kuchni.

Na warsztatach dowiesz się wszystkiego od A do Z o sushi. Poznasz różne rodzaje ryb i składników, a także techniki przygotowywania i formowania sushi. Na początku dowiesz się jakocenić odpowiednią jakość ryb, jak rozpoznać świeżą rybę oraz jakie gatunki nadają się do sushi. Następnie przejdziesz do nauki przygotowywania ryżu do sushi, który jest jednym z najważniejszych składników potrawy. Dowiesz się, jak proporcje wody i ryżu wpływają na jego konsystencję oraz jak go odpowiednio doprawić.

 

W czasie warsztatów uczestnicy przygotują pięc rolek:

N futomaki z tuńczykiem
N uramaki z łososiem
N nigiri z tuńczykiem
N hosomaki z paluszkiem krabowym
N nigiri z łososiem

 

N degustacja własnoręcznie zrobionych sushi połączona będzie z białym winem i mnóstwem rozrywki 🙂

Warsztaty kuchnii włoskiej

Kuchnia włoska to przede wszystkim prostota i kwintesencja smaków, które przypominają nam letnie wakacje i piękne widoki. Charakteryzuje się świeżością i sezonowością składników. Co ważne, każdy region Włoch słynie z innych dań, które znane są na całym świecie.
Dania kuchni włoskiej, bez względu na region z którego pochodzą, łączy jedno: jednoczą ludzi. Włosi celebrują posiłki i czas jedzenia, spędzając go z rodziną i przyjaciółmi. My robimy to samo 🙂

W programie warsztatów:

N Domowy makaron z pesto z rukoli i wołowiną albo carbonara z guanciale i pecorino
N Zupa minestrone lub zupa z wędzonej cukinii 
N A na deser oczywiście tiramisu 

Warsztaty wyrabiania pizzy

Historia pizzy rozpoczęła się w starożytnej Grecji. Dopiero później pieczony placek z ziołami przywłaszczyli sobie Rzymianie i nadali mu odpowiednią nazwę. A na końcu wędrówki pizzy byli Amerykanie, którzy to stworzyli swoją wersję „na bogato” (i z ananasem 🙂).

Warsztaty robienia pizzy to idealna okazja dla każdej osoby, która chce poznać tajniki tej sztuki. Uczestnictwo w naszych warsztatach to gwarancja zdobycia nie tylko wiedzy, ale także praktycznych umiejętności, które pozwolą na przygotowanie pysznej pizzy w domowym zaciszu.

Uczestnicy pod okiem naszego pizzaiolo samodzielnie przygotowują pizzę od podstaw.Podczas kursu nauczysz się, jakie składniki są niezbędne do przygotowania najlepszej pizzy oraz jak je ze sobą łączyć, aby uzyskać niepowtarzalny smak i aromat. Będziesz miał okazję samodzielnie wyrabiać ciasto i rozsmarowywać sos pomidorowy. Dowiesz się, jakie są najlepsze techniki pieczenia, aby Twoja pizza była idealnie chrupiąca na zewnątrz, a jednocześnie miękka i soczysta w środku. Nauczysz się także, jak dobierać składniki w taki sposób, aby stworzyć niepowtarzalne smaki, które zachwycą Twoich gości.

W programie:

N przygotowanie ciasta na pizzę
N przygotowanie sosu
N rozkręcenie ciasta
N wypiekanie pizzy
N degustacja i duma 😛

Warsztaty barmańskie

Warsztaty barmańskie to idealna forma rozrywki dla miłośników dobrego alkoholu i dobrej zabawy. Zapraszamy na integrację połączoną ze szkoleniem, pokazem barmańskim oraz degustacją wykwintnych drinków i koktajli. W ramach warsztatów uczestnicy poznają profesjonalne zasady serwowania alkoholi, nauczą się sposobów przygotowania oryginalnych drinków oraz własnoręcznie przyrządzą swoje napoje. Warsztaty trwają ok 1,5 h., uczestnicy mają okazję przygotować samodzielnie nawet 6 najpopularniejszych koktajli, takich jak: Mojito, Sex on the beach, Aperol Spritz, Whisky Sour, i inne.
Zapewniamy niesamowitą atmosferę oraz porywającą dawkę pozytywnej energii i humoru.

W programie:

N obróbka owoców od podstaw
N nauka prawidłowego doboru szkła/kieliszków
N zaznajomienie z podstawowymi narzędziami barmańskimi
N shakeowanie, sztuczki i garnish
N degustacja i jeszcze raz degustacja

Warsztaty Gotowania intuicyjnego

Zapraszamy również na pierwsze i jedyne w Poznaniu warsztaty gotowania intuicyjnego, na których zanurzając się z uważnością w siebie i chwilę obecną, ugotujesz to, co Ci w duszy gra.

Bez żadnych zasad, bez oczekiwań, bez ocen. Z przestrzenią dla Ciebie na eksperymentowanie, eksplorowanie i niczym nie ograniczoną ekspresję.

Więcej informacji i możliwość zapisów znajdziesz tu.

Zapisz się na warsztaty kulinarne

 

Tutaj dajcie nam znać o swoich kulinarnych marzeniach 🙂

 

Opowiedzcie nam czego jeszcze chcielibyście się nauczyć o kuchni, a my przygotujemy dla Was  pomysły na realizację tych planów. Jeśli chcielibyście zorganizować warsztaty kulinarne dla całej grupy, albo wzbogacić swoją imprezę o wspólne gotowanie – dajcie nam znać!

Zgadzam się na przetwarzanie moich danych osobowych

11 + 4 =

Było rewelacyjnie! Dziękuję za miły i pyszny wspólny czas.
Czekam na sushi tempura!

EK M

Fantastyczne warsztaty 😃 , wspaniała zabawa i miło spędzony czas w ciepłej atmosferze. To przyjemność uczyć się od pana Arkadiusza 👏 Jeszcze raz bardzo dziękujemy za zaproszenie.😀❤️

Roma J.