...

XI Kolacja degustacyjna

z pairingiem wina

 

20 lutego 2025 o GODZ. 19:00

Po raz jedenasty chcielibyśmy pokazać Wam kawałek naszego świata, miłość do gotowania naszego Szefa Kuchni Arka Kulczyńskiego i pasję całego naszego zespołu.

Tym razem pod tytułem

Blisko i daleko

330 zł/os.
z pairingiem win

20 lutego
czwartek
godz. 19:00

515 930 533

| / fun eatery

Zapytaliśmy naszego Szefa Kuchni skąd taki tytuł? Odpowiedział nam, że „inspiracji w kuchni można szukać wszędzie – w otaczającym nas lesie, w kuchni naszej Wielkopolski, ale też w innych częściach świata! A niespodziewane pojawia się wtedy gdy próbujemy te pomysły łączyć i mieszać…

Tego zimowego wieczoru chcemy dać upust naszym kulinarnym fantazjom. To już jedenasta nasza kolacja degustacyjna, więc musi być nadzwyczajna. Będziemy Was cieszyć i zaskakiwać, ale przede wszystkim chcemy was ugościć niezwykle – danie po daniu. Chcemy celebrować różnorodność składników i ich niepowtarzalne smaki.

Na stołach znajdziecie aromatyczne zioła, dojrzałe owoce oraz grzyby, które nadadzą potrawom głębi smaku i koloru.

Będzie też dynia, dziczyzna, a także nasze oryginalne kiszonki, marynaty i inne przetwory.

Każdy talerz to będzie zaskakujące małe dzieło sztuki, bo wierzymy, że jedzenie to nie tylko zaspokojenie głodu, ale przede wszystkim podróż przez smaki i emocje.

W cenę kolacji wliczona jest degustacja win specjalnie sparowanych z kulinarnymi niespodziankami. Do tego przystawki, desery i inne smakowitości, które istnieją wyłącznie w wyobraźni naszego Szefa Kuchni.

Ten wieczór będzie niezwykły!

330 zł/os.
z pairingiem win

20 lutego 2025
czwartek
godz. 19:00

515 930 533

Menu

1. nduja / miód gryczany
2. krewetka / makrela
3. łosoś / ogórek / kizami

4. tuńczyk / wasabi / sepia
5. pieczywo z kija / szpik
6. przegrzebek / shimei / bulion wołowy

7. groseran / sardynka / brokuł
8. szare kluski / kiszona kapusta

9. ośmiornica / skorzonera
10. sandacz / sos rybny / koper włoski

11. królik / marchew / miód
12. ogon wołowy / seler / czekolada

13. baklawa
14. key lime pie
15. churros
16. praliny

17. limonka/ananas/kokos

18. nalewki

Chef Arkadiusz Kulczyński

Nasz rusałkowy Szef Kuchni. To on wymyślił nasze kolacje degustacyjne. Na kulinarnej nieskończonej  wyobraźni Arka opieramy naszą radość codziennego prowadzenia restauracji, bo wiemy, że zawsze nas pozytywnie zaskoczy, że będziemy dumni z naszych dań, a Goście będą z radością do nas wracali. Pochodzi z Lubonia, a przez całą swoją gastronomiczną drogę związany jest z Poznaniem. Wcześniej szefował kuchni w Papierówce, Dymie na Wildzie, gotował też m.in. w Avocado, Sarbinowskiej i innych świetnych poznańskich restauracjach. W swojej kuchni poszukuje nieoczywistych połączeń, zaskoczeń w prostocie i radości z tworzenia dań 🙂

 

Czym jest kolacja degustacyjna?

Świeczka z masła, szachownica z galaretek zalewana transparentną „pomidorową”, pianka z mohito, wegański tuńczyk, błękitna tafla jadalnego szkła, mgła unosząca się z leśnego runa…. Już nie tylko przepiękne widoki jeziora za oknem restauracji ale szalone, zaskakujące widoki na talerzach. A przede wszystkim uczta smaków. Ciekawe smaki ukryte w każdym najmniejszym kęsku, łączone w niespodziewany sposób, dobrane tak, by cały posiłek był opowieścią, a momentami przygodą. Zabawa w odkrywanie smaków, zgadywanie składników, czasem niemożliwe bez wskazówek kelnerów.

Dla Gości

Dla Gości to wyjątkowe doznanie, kulinarna przygoda. Dania, przygotowane są przy użyciu wymyślnych technik kulinarnych, więc nie będzie ich można spróbować na co dzień. Kolacja degustacyjna to swego rodzaju kulinarny teatr – zdarza się tu i teraz i nigdy więcej w taki sam sposób się nie zdarzy. Może więc być nietuzinkowym sposobem na spędzenie czasu, celebracją ważnych chwil, wyjątkowym prezentem dla bliskiej osoby.

Dla nas

Kolacja degustacyjna – święto dla restauracji, wizja Szefa Kuchni stworzona wyłącznie na tą okazję, popis jego umiejętności kulinarnych i fantazji. Pozwala oderwać się od codziennej gastronomicznej rutyny, wyzwolić kreatywność całego zespołu restauracyjnej kuchni.

 

Wszystkie dostępne miejsca zostały już zarezerwowane.